Heldere Taal  
 

Overtuigend schrijven?

 

 

Kies voor coaching door Heldere Taal

Helder taalgebruik...   
 

Het gebruiken van heldere en toegankelijke taal lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. In vrijwel iedere organisatie hebben veel mensen hier grote moeite mee. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze tijdens hun opleiding complexe taal en vakjargon aanleren. Ook de bedrijfscultuur speelt vaak een rol. Wie werkt in een omgeving van ingewikkeld of ambtelijk taalgebruik, neemt dat over. Zeker in communicatie naar buiten toe, leidt dat al snel tot misverstanden of onbegrip. 

 

...is te trainen!   

Wilt u als organisatie bestaande patronen doorbreken en in heldere taal communiceren? Dan is onze schrijfcoaching wat voor u. We komen dan enkele dagdelen per week bij u langs om uw medewerkers te coachen in helder taalgebruik. Dat werkt eenvoudig. Stel, een medewerker heeft een brief, rapport of webtekst opgesteld. Dan nemen we die met hem of haar door en passen we die samen aan, inclusief uitleg. Uw medewerkers bewaren hun aangepaste teksten als geheugensteun. Aan het einde van de afgesproken periode stellen we een overzicht op met daarin onze schrijfadviezen en tips. Uw medewerkers kunnen altijd terugvallen op deze op maat gesneden 'schrijfwijzer'. 

 

Brede ervaring  

Al bijna twintig jaar helpen we organsaties met effectieve communicatie door middel van aansprekende en heldere teksten. Die expertise dragen we graag over, op ieder gewenst functieniveau. Van beleidsmedewerkers, juristen en accountants, tot en met CEO's.  

 

Meer weten?   Denkt u dat onze schrijfcoaching ook voor u van toegevoegde waarde kan zijn? Neemt u dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.