header image juridisch

Juridisch tekstschrijver (mr.): met recht kiezen voor Heldere Taal

Copywriting-skills en juridische kennis verenigd
Het ontwikkelen van teksten voor de juridische sector vraagt om specifieke expertise. Expertise waarin ik over ruime mate beschik. Als juridisch tekstschrijver combineer ik een grote ervaring als copywriter met een achtergrond als jurist. Omdat ik meerdere jaren in de rechtspraktijk heb gewerkt, ben ik een gesprekspartner met wie het voor juristen snel schakelen is. Om wat voor onderwerp of doel het ook gaat: ik zorg voor teksten die overtuigen én kloppen.

Juridische onderwerpen in heldere taal
Wilt u als advocatenkantoor een helder en boeiend verhaal creëren over een specifieke case of een bepaald praktijkgebied? Of als publieke instelling in heldere taal communiceren over een juridisch onderwerp? Laat dan niets aan het toeval over. Als gespecialiseerd tekstschrijver voor de juridische sector zet ik juridische materie vakkundig om naar begrijpelijke en aansprekende teksten, zorgvuldig afgestemd op uw doelgroep. Als het nodig is op B1-niveau.

Marketing voor juridische dienstverleners
Stel, u heeft als advocatenkantoor unieke expertise, waarmee u zich duidelijk onderscheidt. Hoe kunt u deze het beste in de markt zetten? Dat begint met een helder advies. Van doeltreffende content op uw website, tot en met corporate brochures: ik denk actief met u mee over de juiste insteek. Zo creëer ik niet alleen uw teksten, maar help ik u ook met de ideeën die daarvoor de basis vormen. Een voorbeeld is ‘Het merk en zijn verhaal’ voor advocatenkantoor NLO. Ik bedacht het concept voor deze online rubriek en ontwikkel daar ook de teksten voor. Een voorbeeld uit deze reeks is het merkverhaal over Lucas Bols.

Websites en social media
Websites met een juridische inhoud zijn bij Heldere Taal in goede handen. Zo creëerde ik talloze teksten voor de website van AKD en schreef ik voor merkenrechtkantoor NLO Shieldmark aansprekende online story’s over juridische conflicten tussen grote en bekende merken, zoals de zaak Adidas-Tesla. Ook als het gaat om social media kunt u op mij rekenen. Denk aan het vergroten van uw bereik met een reeks artikelen op LinkedIn. Daarvoor creëer ik de opzet, ik bedenk de onderwerpen, maak de teksten en lever desgewenst ook de bijbehorende beelden aan.

Werven van talent: arbeidsmarktcommunicatie
Het aantrekken van nieuwe juristen is een vak apart. Hoe zorgt u ervoor dat de beste talenten hun oog op uw organisatie laten vallen? En dan moeten die talenten ook nog eens passen bij uw bedrijfscultuur. Het begint allemaal met het in kaart brengen van het ‘DNA’ van uw organisatie. Waar staat u voor, wat zijn uw waarden en waarin onderscheidt u zich? Op basis van deze uitgangspunten zorg ik voor teksten waarmee u uw doelgroep in de arbeidsmarkt gegarandeerd bereikt.

Meer weten?
Meer weten over mijn vaardigheden als juridisch copywriter en redacteur? Ik hoor het graag. Neem contact op met Heldere Taal via 015-268.26.52, of stuur een e-mail naar info@helderetaal.nl.