Ervaren journalist voor personeelsbladen, bedrijfsmagazines en onafhankelijke media

Verhalen met positieve impact
Ik ben benieuwd wat mensen beweegt en schrijf graag verhalen die iets positiefs opleveren. Van humaninterest-interviews tot artikelen over maatschappelijke vraagstukken: ik vind een verhaal pas geslaagd als het iets doet met de lezer.

Aandachtsgebieden
Omdat ik een brede belangstelling heb, schrijf ik als journalist over uiteenlopende onderwerpen. Maar ik heb wel mijn favorieten: automotive, human interest, natuur, politiek & maatschappij en psychologie. Mooie verhalen en artikelen die blijven hangen in de hoofden van mensen: dat is waar het me om gaat. Uiteenlopend van interviews over iemands hobby of passie, tot diepgaande humaninterest-verhalen of columns en artikelen over politiek-maatschappelijke thema’s.

Onder mijn werk als journalist vallen:
– Artikelen en interviews
– Achtergrondverhalen
– Columns en opiniestukken

Wilt u meer weten over mijn journalistieke werk?
Ik hoor het graag van u. Op de pagina Werk vindt u een aantal voorbeelden van mijn journalistieke producties.

“Professioneel, betrokken, nieuwsgierig en prettig om mee samen te werken. Dat zijn de kwalificaties die de Bestuursdienst Rotterdam van toepassing acht op Marc Paulissen van Heldere Taal. De gemeente schakelt hem onder meer in voor het houden van interviews met Rotterdamse top-ondernemers en politici. Dat leidt bijna altijd tot interessante stukken. Als dat niet zo is, ligt het aan de (niet-interessante) geïnterviewde.”

Ge­meente Rotter­dam
(Com­muni­­catie Be­­stuur­s­­dienst)