Diensten: Redactie

Redactie van A tot Z
Onder redactie verstaan we bij Heldere Taal zowel tekstschrijven als redigeren, ofwel het aanscherpen van bestaande basisteksten.

Tekstschrijven: speeches en persberichten
Speeches schrijven vinden we een van de leukste dingen die we doen. Wat is er nu mooier om je te verdiepen in je opdrachtgever, zijn input te horen en vervolgens een speech te schrijven die de handen op elkaar krijgt? We schreven al tal van speeches, bijvoorbeeld gericht aan beroemdheden als Joop van den Ende, Guy Verhofstadt en leden van het Koninklijk Huis. Ook persberichten schrijven we graag. Organiseert u bijvoorbeeld een evenement dat de pers niet mag missen? Wij helpen u met persberichten die de media pas écht nieuwsgierig maken.

Redigeren: helderheid voor alles 
Structureren, ordenen, koppen creëren en taalfouten corrigeren: we doen alles wat nodig is om een tekst goed over te laten komen. Talloze rapporten, webteksten en verslagen ondergingen bij ons een grondige opknapbeurt. Waar we zeer bedreven in zijn, is het omzetten van ingewikkeld jargon of ambtelijk taalgebruik naar heldere, toegankelijke teksten. Dat doen we bijvoorbeeld voor overheidsorganisaties die hun publiek met begrijpelijke, overzichtelijke informatie willen bereiken. Iets dat in onze complexe maatschappij steeds belangrijker wordt.

Onze redactionele activiteiten in vogelvlucht:
– Schrijven en redigeren van speeches
– Opstellen en redigeren van persberichten
– Redactie van nieuwsbrieven, rapporten en verslagen
– Webredactie

Meer weten over ons werk als redacteur?
Neemt u dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.

“De prettige en professionele samenwerking met Heldere Taal is van zeer toegevoegde waarde. Wat wij als belangrijk ervaren in de samenwerking is een flexibele opstelling, een snelle respons, helderheid in proces en uiteraard een goed resultaat. Al deze kenmerken zijn van toepassing op het werk van Heldere Taal.”

PwC
(Marketing & Communicatie)