Ontwikkelen en redigeren van speeches, persberichten, nieuwsbrieven en meer

Redactie van A tot Z
Als redacteur en speechschrijver heb ik een brede ervaring met het opstellen van speeches, persberichten, nieuwsbrieven en meer. Ook kunt u bij mij terecht voor een grondige redactieslag voor al uw conceptteksten.

Tekstschrijven: speeches en persberichten
Speeches schrijven vind ik een van de leukste dingen om te doen. Wat is er nu mooier om je te verdiepen in je opdrachtgever, zijn of haar input te horen en vervolgens een speech te schrijven die de handen op elkaar krijgt? Ik schreef tal van speeches, bijvoorbeeld gericht aan beroemdheden als Joop van den Ende, Guy Verhofstadt en leden van het Koninklijk Huis. Ook persberichten schrijf ik vaak. Heeft u iets te melden dat de pers niet mag missen? Ik help u met persberichten die de media pas écht nieuwsgierig maken.

Redactie: helderheid voor alles 
Structureren, ordenen, koppen creëren en taalfouten corrigeren: ik doe alles wat nodig is om een tekst goed over te laten komen. Talloze rapporten, webteksten en verslagen ondergingen bij mij een grondige opknapbeurt. Waar ik zeer bedreven in ben, is het omzetten van ingewikkeld jargon of ambtelijk taalgebruik naar heldere en duidelijke teksten. Dat doe ik bijvoorbeeld voor overheidsorganisaties die hun publiek met begrijpelijke informatie willen bereiken. Iets dat in onze complexe maatschappij steeds belangrijker wordt.

Foutloze teksten
Twijfelt u of uw tekst foutloos is geschreven en goed is geredigeerd? Vraag mij dan gerust om advies. Ik vind dat iedere tekst perfect moet zijn, tot en met de laatste punt en komma. Als websites of nieuwsberichten vol taal- en stijlfouten staan, dan neemt niemand die serieus. Wilt u zeker weten dat alles klopt, laat uw tekst dan door mij controleren op spelling en grammatica. Ook zorg ik voor een perfectie eindredactie. Zo hoeft u niets aan het toeval over te laten.

Mijn redactionele activiteiten in vogelvlucht:
– Schrijven van speeches
– Opstellen van persberichten
– Tekstontwikkeling voor nieuwsbrieven, rapporten en verslagen
– Redigeren van conceptteksten
– Eindredactie en tekstcorrectie

Meer weten over mijn werk als redacteur?
Neem dan contact op met Heldere Taal per telefoon of e-mail. Ik vertel u graag meer!

“De prettige en professionele samenwerking met Heldere Taal is van zeer toegevoegde waarde. Wat wij als belangrijk ervaren in de samenwerking is een flexibele opstelling, een snelle respons, helderheid in proces en uiteraard een goed resultaat. Al deze kenmerken zijn van toepassing op het werk van Heldere Taal.”

PwC
(Marketing & Communicatie)