Heldere Taal  
 

  De oprichter
 

De oprichter van Heldere Taal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc Paulissen is de oprichter van Heldere Taal. Lees hieronder wat hem drijft:

 

"Na een voltooide rechtenstudie werkte ik een paar jaar als jurist binnen het bedrijfsleven en de rijksoverheid, maar procederen bleek niet mijn grootste passie. Mijn hart lag meer bij het journalistieke en redactionele werk dat ik ernaast deed. Werk waarin ik mijn creativiteit kwijt kon en gericht bezig was met effectieve communicatie.  

 

Na enkele jaren rechtspraktijk besloot ik om mijn hart te volgen. Ik nam ontslag als jurist en volgde een opleiding Journalistiek Schrijven, waarna ik Heldere Taal oprichtte. Ik begon als freelance journalist voor een tijdschrift, waarna mijn activiteiten zich al snel uitbreidden met copywriting, redactie, speechschrijven en communicatieadvies.

 

De combinatie van mijn rechtenstudie met een journalistieke opleiding bewijst voor mij dagelijks zijn waarde. Snel tot de kern van de zaak doordringen, een analytische blik en resultaatgerichtheid behoren tot mijn tweede natuur. Naast mijn werk binnen Heldere Taal schrijf ik graag fictie en vind ik het leuk om opiniestukken te schrijven, bijvoorbeeld voor de Volkskrant of Trouw. Verder heb ik een weblog (marcsweblog) waarop ik blog over van alles en nog wat.  

 

Eén ding zal altijd hetzelfde blijven: mijn passie voor aansprekend schrijven en helder communiceren."